Uutiset

Poliisiksi tekeytynyt huijasi iäkkäältä pariskunnalta kymmeniä tuhansia euroja

Poliisiksi tekeytynyt huijasi iäkkäältä pariskunnalta kymmeniä tuhansia euroja

Sisä-Suomen poliisilaitoksen Jyväskylän poliisi on selvittänyt ns. valepoliisijutun, jossa onnistuttiin siirtämän iäkkään pariskunnan tililtä 56 000 €.

Pohjois-Pohjanmaalla asuvalle iäkkäälle henkilölle soitettiin 18.7.2017 illalla ja soittaja esiintyi Oulussa työskentelevänä rikospoliisina. Soittaja kertoi keksityn tarinan, jonka mukaan pariskunnan tililtä on yritetty nostaa rahaa ja siksi poliisi tarvitsee verkkopankkitunnukset. Siirretyistä varoista ehdittiin jäädyttää n. 16 000 € ennen kuin epäillyt ehtivät nostaa rahoja tililtä.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna viisi henkilöä ja lisäksi yksi henkilö on ollut pidätettynä. Vangittuna on ollut 47- ja 36 -vuotiaat naiset ja 21-vuotias mies. Pidätetty oli 22-vuotias mies. Tällä hetkellä on vielä vangittuna 25- ja 37 -vuotiaat miehet. Kaikki epäillyt ovat kotoisin Keski-Suomesta.

Poliisi muistuttaa kansalaisia, että puhelimessa ei tule luovuttaa kenellekään verkkopankkitunnuksia, poliisi tai pankki ei niitä puhelimitse tiedustele.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>