Uutiset

Hämeenkyrössä ja Parkanossa starttaa uudenlainen työllisyyskampanja

Hämeenkyrössä ja Parkanossa starttaa uudenlainen työllisyyskampanja

Pirkanmaalla käynnistyy keskiviikkona muutosturvan pilottihanke, jossa käynnistetään uudenlaista työnhakutoimintaa. Noin puoli vuotta kestävän työllisyyskampanjan tavoitteena on löytää mahdollisimman nopeita työllistymisratkaisuja. Kampanja on suunnattu erityisesti Metsä Board Kyron, Takoma Oyj:n, Amerplast Ikamer Oy:n ja Ikaalisten Konepaja Oy:n suurirtisanomisissa tai konkursseissa työnsä menettäneille henkilöille.

Parkanon kaupungin, Hämeenkyrön kunnan ja Pirkanmaan TE-toimiston yhteistyönä järjestettävässä kampanjassa uutta on ensi kertaa kokeiltava, niin kutsuttu ”hub-toiminta”, jossa työnhakijat kokoontuvat viikoittain yhteisissä työskentelytiloissa ja saavat valmennusta työnhaun tueksi. Valmennukset järjestetään Hämeenkyrössä Koskilinnan ja Parkanossa Opintotalon tiloissa aina keskiviikkoisin.

Työttömyysprosentti on kääntynyt sekä Hämeenkyrössä että Parkanossa kevään noin 13 prosentista 10,7 prosenttiin kesän aikana. Esimerkiksi Parkanon pohjoispuolella sijaitsevassa Kihniössä työttömiä oli edelleen 12,8 prosenttia. Tilannetta on alueella vaikeuttanut myös muiden merkittävien metalli- ja konealan yritysten toiminnan lopettaminen viime vuosina.

Pirkanmaan työnhakukampanjassa sovelletaan kuntamarkkinoinnin SM-palkittua nopean vastineen Ammattilaiset Areenalla -toimenpideohjelmaa, joka on suunnattu etenkin äkillisiin rakennemuutostilanteisiin. Työnhakijoille ja yrityksille kampanjaan osallistuminen on maksutonta. Muutosturvapilotti on osa laajempaa YT-tilanteiden palveluiden kehittämistyötä. Pirkanmaan kampanjan toteuttaa Crazy Town Oy ja se rahoitetaan Euroopan sosiaalirahaston yhteistyöllä muutosturvaa -hankkeesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>