Uutiset

Ylöjärveläinen Juha Käkelä oli yleisön suosikki karhunveiston MM-kisassa

Ylöjärveläinen Juha Käkelä oli yleisön suosikki karhunveiston MM-kisassa

Mongolialainen Lkhavadorj Dorsjuren vei vuoden 2017 karhunveiston maailmanmestaruuden. Metsän kansaa -teemalla käytyyn kilpailuun taiteilija toteutti veistoksen Stolen Cow (Varastettu lehmä), jossa pedonluonteinen karhu on kaapannut mukaansa lehmän.

Ylöjärveläisen Juha Käkelän veistos Kauriin kääntöpiiri oli yleisön suosikki Ilomantsissa karhunveiston maailmanmestaruuskisoissa. Käkelä on osallistunut kaikkiin Karhufestivaaleihin ja tuli viime vuonna valituksi puunveiston suomenmestariksi.

Kisat käytiin Ilomantsissa 24.–26.8.2017 Karhufestivaalin yhteydessä. Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-viikonloppuna. Metsän kansaa -veistokisaan osallistui 26 puunveistäjää. Suomen lisäksi osallistujia oli Virosta, Venäjältä, Mongoliasta ja Kanadasta.

Yleisön suosikki Juha Käkelä Kauriin kääntöpiiri. Kuva: Antero Lehikoinen[/caption]

1. sija Lkhavadorj Dorsjuren Stolen Cow. Kuva: Antero Lehikoinen[/caption]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>