Uutiset

Elisa tuo Tampereen alueen mobiiliverkkoon 5G-valmiuden ensimmäisenä Suomessa

Elisa tuo Tampereen alueen mobiiliverkkoon 5G-valmiuden ensimmäisenä Suomessa

Elisa alkaa rakentaa syyskuussa Tampereelle koko kaupungin ja sen lähiseutuja kattavaa 5G-valmiudet omaavaa verkkoa. Hankkeessa nykyiset mobiiliverkon tukiasemien laitteistot korvataan uusimmalla teknologialla. Verkon rakennustyöt alkavat syyskuussa ja ne valmistuvat ensi vuoden helmikuussa.

Elisa testasi jo viime vuonna ensimmäisenä suomalaisoperaattorina tulevaisuuden 5G-verkon toteutukseen käytettävää teknologiaa. Suomessa Tampere on ensimmäinen kaupunki, jossa uudenaikainen verkko toteutetaan tässä laajuudessa.

Valmistuessaan uusittu verkko tuo alueelle nopeammat ja luotettavammat verkkoyhteydet.

Nyt rakennettava verkko toimii luontevana alustana myös alueen asukkaille ja yrityksille kehitettäville älykkäille digitaalisille ratkaisuille, joita Elisa on mukana luomassa Tampereen kaupungin Smart Tampere -elinvoimaohjelmassa.

Tampereen alueen digitaalisten palveluiden kehitystä vauhdittaa myös Elisan ja Huawein kesällä tekemä yhteistyösopimus. Sen puitteissa Huawei tuo Elisan ja edelleen Tampereen alueen saataville maailman uusimpia älykaupunkiratkaisuja ja -innovaatioita esimerkiksi älyvalaistukseen ja -liikenteeseen sekä älykkäisiin kaupunkipyöriin liittyen.

Syyskuussa alkavan verkon uudistustyön aikana Tampereen seudun mobiilipalveluissa voi esiintyä lyhyitä alueellisia katkoksia. Asiakkaille tiedotetaan muutoshankkeen etenemisestä monikanavaisesti mm. tekstiviesteillä ja Elisan www-sivuilla

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>