Uutiset

Vapauden museon rakentaminen alkanut

today29.8.2017

share close

Vapauden museon tunnuskuvaan on kuvattu lentoon nouseva laulujoutsen. Tunnus ilmentää pienen kansan vapauden kaipuuta ja suomalaisen kansanluonteen periksiantamattomuutta.[/caption]

Tampereella Finlaysonin historiallisella tehdasalueella rakennetaan uutta itsenäisyyden juhlavuoden nähtävyyttä. Uusi Vapauden museo avataan marraskuussa osana Työväenmuseo Werstaan museokokonaisuutta. Reilun 500 neliön suurnäyttelyä on suunniteltu yli kolmen vuoden ajan ja näyttelyyn on tulossa runsaasti nähtävää viimeisen vuosisadan varrelta.

Vapauden museo tarkastelee itsenäisyyden aikaa tavallisen kansan, vapauden ja yhdessä rakennetun Suomen näkökulmasta. Näyttely käy läpi suomalaisen yhteiskunnan vaiheitan ja kertoo, miten keisarinvallan alla eläneestä luokkayhteiskunnasta kasvoi vauras ja tasa-arvoinen hyvinvointivaltio. Menneisyyden rinnalla Vapauden museo herättää pohtimaan, millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan.

Vapauden museon teemat ovat vahvasti esillä myös Työväenmuseo Werstaan syksyn ohjelmassa. Näyttelyn aihealueisiin keskittyvä yleisöluentosarja alkaa syyskuun lopussa. Lisäksi työväenmuseo järjestää paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa Vapauden museon esineistöön ja valokuvamateriaaliin pohjaavan kirjoituskilpailun kaikille Pirkanmaan 6–8-luokkalaisille. Juhlavuosi huipentuu kaikille avoimeen itsenäisyyspäivän kansanjuhlaan Väinö Linnan aukiolla ja Työväenmuseo Werstaalla 6.12.2017.

Vapauden museon avajaisia vietetään maanantaina 27.11. ja yleisölle näyttely avautuu tiistaina 28.11.2017.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%