Uutiset

Hervannan pohjoisakselin kortteleiden ideakilpailun voitti ehdotus ”Keinutaan”

today31.8.2017

share close

Tampereen kaupunki järjestämä kilpailu Hervannan pohjoisakselin alueen kehittämisestä on ratkaistu. Kortteleiden ideakilpailun voitti ehdotus nimiherkillä ”Keinutaan” ja varasijalle asetettiin ehdotus ”Pons – Hervannan sillat”. Ideakilpailun painopiste oli kaupunkisuunnittelussa ja korttelitasoisessa suunnittelussa sekä asumisen monimuotoisuuden varmistamisessa.

Voittajaehdotuksen ”Keinutaan” tekijäryhmän muodostivat Hartela Länsi-Suomi Oy ja BST-Arkkitehdit Oy. Toiseksi sijoittuneen ehdotuksen ”Pons – Hervannan sillat” olivat laatineet Skanska Talonrakennus Oy ja Arkkitehtitoimisto Kanttia 2 Oy.

Tuomaristo esittää, että kaavoitustyö käynnistetään ehdotusten ”Keinutaan” ja ”Pons – Hervannan sillat” ehdottamien kaupunkikuvallisten suuntaviivojen mukaan. Molempien ehdotusten parhaat ideat asetetaan jatkotyön pohjaksi.

Yksimielisen tuomariston mukaan voittaneen ehdotuksen esittämä kaupunkirakenne on luonteva ja toteutuskelpoinen. Esitetyt asuinkorttelit muodostavat kauniin ja vaihtelevan kaupunkinauhan. Korttelit sopivat hyvin Hervannan perinteiseen arkkitehtuuriin ja muodostavat mielenkiintoisia kaupunkitiloja.

Orivedenkadun eteläpuolelle sijoitettu kansirakentaminen avaa uusia jalankulun yhteyksiä itä-länsisuunnassa. Alueen painopisteeseen etelään sijoitettu torni sijoittuu luontevasti muodostaen uuden maamerkin Hervannan ytimeen saavuttaessa. Ehdotuksen arkkitehtuuri on miellyttävää, vaihtelevaa ja omaperäistä.

Yhteisöllisyyden näkökulmasta ehdotuksen mittakaava erityisesti sisäpihoille on miellyttävä. Julkiset aukiotilat ovat luontevia kohtaamispaikkoja ja liike- ja yhteistilojen sijoittaminen katutasoon mahdollistaa aktiivisen katuelämän. Lisäksi ”avoin umpikorttelirakenne” luo hyvät edellytykset korttelitason yhteisöllisyydelle.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%