Uutiset

Läheltä lähtee! -tapahtuma avaa ovet Akaan lähiruokatiloille

today1.9.2017

share close

Akaassa vietetään huomenna lauantaina 2.9. osana Hunajaviikkoja Läheltä lähtee! –tapahtumaa, joka avaa jälleen ovensa Akaan ja lähialueen lähiruokatiloille. Tapahtumapaikoissa voi mm. tutustua eläimiin, tehdä tuoreita herkkuostoksia, nautiskella maaseudun tunnelmasta. Mukana on tänäkin vuonna erilaisia kohteita; useiden lihatilojen lisäksi muun muassa omenatila, panimo ja mehiläistarha.

  • Tolvilan kartanon luomulammastilalla on avoinna luomutilan myymälä Paimenen Makasiini sekä pop up -kahvio. Myös muita paikallisia tuotteiden myyjiä ilahduttaa kävijöitä. Tolvilassa nähtävillä on lampaita ja saatavilla lammastietoutta.
  • Jonkka Highland – tilalla Kylmäkoskella voi tutustua tilan ylämaankarjaan, minkä lisäksi tilamyymälä on avoinna ja vieraille on luvassa kahvi- ja mehutarjoilu.
  • Teristen kartanolla Toijalassa voi tutustua laiduntaviin eläimiin, seurata sadonkorjuutöitä ja tehdä pihvilihaostoksia. Tilalla on myös kahvi-, mehutarjoilu.
  • Mantereen tila puolestaan tarjoaa lähellä tuotettua luomulihaa suoraan tilalta. Vanjaveden rannalla sijaitsevalla tilalla on tarjolla tuotteiden myyntiä, pop up -grilli ja ohjelmaa lapsille.
  • Tuoretta savukalaa, kalankäsittelyn ja savustuksen esittelyä ja maistiaisia on luvassa Millerin alueella toimivassa Kylmäsavukeisarin myymälässä.
  • Terissaaren luomuomenatilalla Toijalassa ohjelmassa tilan esittelyä ja mahdollisen sadon mukaan luomuomenoiden itsepoimintaa kilohinnalla. Myynnissä myös tilan hedelmiä ja mehuja sekä mahdollisesti Toijalan Eräveikkojen kahvio.
  • Kuhavuoren tilalla näkee mehiläistarhausta käytännössä ja saa ostaa hunajatuotteita. Myös kahvilan antimista pääsee nauttimaan tilalla käydessään.
  • Akaan kaupunkimehiläistarhauksen ”isä” Risto Niilimäki esittelee myös mehiläistarhausta ja hunajantuotantoa kaupunkitarhalla Toijalan keskusurheilukentän takana. Uuden sadon hunajaakin pääsee maistelemaan.

Kaikkiin kohteisiin on vapaa pääsy. Vierailla voi omatoimisesti joko omilla autoilla, pyörällä tai kävellen. Tulijoita pyydetään kuitenkin huomioimaan, että osassa tiloja pysäköintitilaa on rajallisesti.

Kartan ja tiedot kohteistä löydät täältä->

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%