Uutiset

Pentinkulman naiset sai Suomi 100 statuksen

Pentinkulman naiset sai Suomi 100 statuksen

Väinö Linnan Pohjantähti- trilogiasta tehty monologi Pentinkulman naiset on saanut Suomi 100 statuksen. Teatterinjohtaja Kirsi-Kaisa Sinisalon esittämä monologi Pentinkulman naiset palaa näyttämöille neljän vuoden tauon jälkeen Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi. Syksyllä 2017 esitys nähdään Hämeenlinnan Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin ohjelmistoissa. Esityksen on dramatisoinut Ritva Holmberg ja ohjannut Maarit Pyökäri. Valo- ja äänisuunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Niklas Vainio.

Sinisalo esittää monologissaan keskeisiä Pohjantähti- trilogian naisia sekä heidän miehiään.

Monologi on nähty useiden maamme teattereiden ohjelmistoissa, viimeeksi Rauman Kaupunginteatterissa ja Suomen Kansallisteatterissa. Esitys on myös kiertänyt Saksassa ja Sveitsissä. Alun perin se on tehty Tampereen Teatterin ohjelmistoon jo vuonna 2002.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>