Uutiset

Tapola Oy on Vuosisadan maakunnallinen yritys

today6.9.2017

share close

Tapola Oy Lihanjalostustehdas on valittu Vuosisadan maakunnalliseksi yritykseksi. Palkinto ojennettiin Pirkanmaan Yrittäjien järjestämässä Yrittäjän päivän tilaisuudessa tiistaina 5. syyskuuta Tampereella. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Kristian Tapola ja Crista Tapola-Teräsmaa.

– Tapola edustaa pitkän linjan sitkeää ja laadukasta yrittäjyyttä, joka on pitänyt pintansa ja näyttänyt taitonsa vuosikymmenien ajan. Tunnettu brändi on näkynyt pirkanmaalaisessa torikuvassa ja valtakunnallisesti kaupoissa jo pitkään. 64-vuotias yritys on loistava esimerkki pitkäjänteisestä, sisukkaasta ja uudistuskykyisestä yrittäjyydestä, listaa Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen valintaperusteita.

Vuosisadan maakunnallisen yrityksen valinnasta päätti Pirkanmaan Yrittäjien hallitus, joka edustaa järjestön 9 500 jäsentä. Satavuotiaan Suomen kunniaksi aiemmin Maakunnallinen vuoden yrittäjä -palkintona tunnettu huomionosoitus sai tänä vuonna nimekseen Vuosisadan maakunnallinen yritys. Voittajalle ojennettiin myös uudistettu palkinto, taiteilija Alma Jantusen suunnittelema Päivänsini-lasiveistos.

Tammelan pallokentän laidalta tunnetuksi lihanjalostustehtaaksi

Tapolan suvun liiketoiminta alkoi vuonna 1953 Tammelan pallokentän laidalla 25 neliön toimitiloissa. Alun perin yritys oli Jaakko ja Kalle Tapolan, mutta yrityksen toiminnassa alusta asti mukana ollut Kyllikki Tapola osti yhtiön omiin nimiinsä 60-luvulla, jolloin nimi vaihtui Savustamo K. Tapolaksi. Päätuote oli alkuaikoina palvattu liha ja sittemmin mustamakkara, jonka resepti juontaa juurensa 1800-luvun Tottijärvelle, Nokialle. Pitokokkina tunnetun Mathildan, Jaakko ja Kalle Tapolan äidin, ohje on pohja nykyisellekin reseptille.

Tapola Oy:n liikevaihto on nykyisin 10 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää noin 60 henkilöä. Tuotteista myydyimpiä ovat yhä mustamakkara ja savulenkki. Mustamakkaraa valmistuu vuosittain noin 1,5 miljoonaa kiloa ja sen osuus tuotannosta on nykyisin merkittävä.

Tapola Oy:n omistavat Kyllikki Tapola, Jarmo Tapola, Lari Montonen, Laura Montonen, Linda Heinonen, Kristian Tapola ja Crista Tapola-Teräsmaa.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%