Uutiset

Akaan sisäilmaongelmista kärsivien koulujen tilannetta päivitetty

today7.9.2017

share close

Akaassa on tällä viikolla kokoonnuttu useaan kertaan käsittelemään sisäilmaongelmista kärsivien koulujen tilannetta.

Kylmäkosken Kirkonkylän koulusta on otettu rakennenäytteitä ja tulokset ovat saatavilla noin viikon kuluttua. Koulusta on saatu myös korjaustapaehdotus, jossa korjattava lista on hyvin laaja. Kustannusarvio on 3,5 miljoonaa euroa täydelliseen peruskorjaukseen. Raportissa todetaan: ”Kun vertaillaan rakennuksen korjaamisen ja uuden rakennuksen kustannuksia, on korjaamisen järkevyys vähintäänkin kyseenalaista. Hanke yht. ALV 0 % 3 574 211€”.

Viime viikkoisen valtuuston päätöksen mukaan Kylmäkoskelle tuleva siirtokoulu on selvitystyön alla. Selvitystyön alla on myös se, voiko Kirkonkylän koulua yhä käyttää ruokalana, teknisen työn tilana ja liikuntasalina siirtokoulun ohessa. Lisäksi Kirkonkylän koulun puolesta-yhdistys selvittää parhaillaan Kirkonkylän koulun uudelleen rakentamista.

Viialan Yhtenäiskoululla Hirvialholla on tehty kesän aikana läpivientien korjauksia ja alipaineistusta seurataan mittarilla jatkuvasti. Hirvialhon ulkoseinissä eristevilloissa on mikrobikasvustoja ja pitkällä aikavälillä ne aiheuttavat oireita.

Päätös siirtokoulun hankkimiseen kiireellä on yhä olemassa. Siirtokoululla saataisiin poistettua monta ongelmaa liittyen niin Keskustaan kuin Hirvialhoon. Siirtokoulu kuitenkin saapuisi aikaisintaan viiden tai kuuden kuukauden päästä.

Lisätutkimuksia on tehty myös Viialan Yhtenäiskoulun Viialan Keskustan koulun ruokalassa. VOC-näytteitä on otettu muun muassa keittiön taukotilan lattiasta ja huoneilmasta. Samalla on otettu myös mittauksia kolmen henkilökuntaan kuuluvan ulospuhallus-ilmasta.

Ennakkotietojen mukaan on kuitenkin syytä epäillä, että rakennuksessa on päästölähteitä, jotka eivät kuulu ihmiskehoon. Työterveyspuoli ottaa kantaa sitten siihen, ovatko päästöt ihmiskeholle haitaksi.

Keskustan koulun väistötiloissa on viikon sisällä parannettu hätäuloskäyntejä, ammattilaiset ovat hoitaneet muurahaisongelmaa, kynnykset on kiinnitetty, tiivistys aloitettu ja käsienpesualtaat asennettu ylä – ja alakertaan. Juomavesi on testattu ja se on juomakelpoista. Tulossa olevat toimenpiteet ovat Ilmalämpöpumput ja viemärien tuuletusjärjestelmän katselmus.

Sisäilmatyöryhmien tiedotteet kokonaisuudessaan luettavissa Akaan kaupungin sivuilta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%