Uutiset

Lempäälän Koipitaipaleen ja Höytämönjärven alueelle uusi luonnonsuojelualue

Lempäälän Koipitaipaleen ja Höytämönjärven alueelle uusi luonnonsuojelualue

Pirkanmaan ELY-keskus on hyväksynyt tilan Honkaniemi RN:o 3:88 METSO-kohteen rahoituksen ja päättänyt, että alue rauhoitetaan luonnonsuojelualueeksi. Alue sijaitsee Höytämönjärven koillispuolella, Höytämönjärven ja Koipijärven välissä.

Koi­pi­tai­pa­le on monipuolinen ja arvokas metsäisenä säilytetty alue, josta löytyy vanhaa sekametsää, kor­pi­soi­ta, lehtoja ja puronoro. Osa Koipitaipaleesta eli Merunlahden ran­nan jalopuumetsikkö on jo luonnonsuojelualuetta. Alueella esiintyy mm. koskikara (talvella), varpuspöllö, pohjantikka, palokärki, selkälokki ja kuikka sekä kasveista metsälehmus, lehtokuusama, koiranheisi, näsiä, mustakonnanmarja, imikkä, lehto-orvokki, pussikämmekkä ja korpinurmikka.

Koipitaipaleen alue on ensimmäinen kunnan omistuksessa oleva METSO-kohde. Lempäälässä on ennestään kolme yksityisen omistuksessa olevaa MET­SO-aluet­ta, Pastellin ja Ruokolaisen metsät ja uusin kohde on pe­rus­tet­tu Pehkusuon alueelle, Hervantajärven eteläpuolelle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>