Uutiset

Tulli epäilee pirkanmaalaista liikemieskaksikkoa mittavasta dopingaineiden salakuljetuksesta

today14.9.2017

share close

Tulli on paljastanut kahden pirkanmaalaisen liikemiehen vuosina 2016–2017 harjoittaman laajamittaisen dopingaineiden maahantuonnin ja törkeän huumausainerikoksen. Pirkanmaalaisten liikemiesten käytössä olleista varastotiloista ja asunnoilta takavarikoitiin doping- ja huumausaineita arviolta 100 000 euron arvosta.

Tullin esitutkinnan mukaan kaksi pirkanmaalaista liikemiestä on salakuljettanut suuria määriä erilaisia nestemäisiä ja tablettimuodossa olevia dopingaineita Suomeen postitse ja kuriirilähetyksinä pääosin Kiinasta ja Latviasta.

Tullin esitutkinnan mukaan dopingainekaupalla on tavoiteltu suurta taloudellista hyötyä. Takavarikoitujen doping- ja huumausaineiden yhteenlaskettu katukauppa-arvo on arviolta 100 000 euroa.

Tulli teki maaliskuussa 2017 etsinnät liikemiesten asuntoihin ja useisiin heidän käytössään olleisiin varastoihin. Pääosin varastotiloista ja myös toisen epäillyn asunnosta Tulli takavarikoi yhteensä yli 8 150 millilitraa ampullimuodossa ollutta testosteronia ja anabolista steroidia sekä yli 25 000 anabolista steroidia vaikuttavana aineena sisältänyttä tablettia. Näiden tavanomaisten dopingaineiden lisäksi Tulli takavarikoi satoja 1–10 millilitran kasvuhormoniampulleja.

Tullin tekemän dopingainetakavarikon laajuutta kuvaa se, että dopingaineita olisi riittänyt yhdelle henkilölle väärinkäyttöön yli 300 käyttöjaksoksi. Oikeuskäytännössä on katsottu törkeän dopingrikoksen tunnusmerkistön täyttyvän jo yli 10 käyttöjakson ylittävissä dopingainemäärissä. Yhdellä käyttöjaksolla tarkoitetaan korkeimman oikeuden linjauksen mukaisesti yhden henkilön keskimääräisesti käyttämää dopingaineiden määrää neljän kuukauden käyttöajanjaksolla.

Dopingaineiden rikoskokonaisuutta selvittäessä Tulli paljasti myös liikemiesten huumausainekaupan. Epäiltyjen vuokraamista varastotiloista Tulli takavarikoi peräti 119 eri kasvuvaiheissa olleita Cannabis sativa -kasveja. Kasveista olisi saatu myyntiin kolme kiloa marihuanakukintoa.

Liikemieskaksikon vuokraamista varastotiloista Tullin takavarikoi lisäksi lähes 150 grammaa kokaiinia ja yli 40 grammaa metamfetamiinia.

Tulli on hakenut epäillyn omaisuutta vakuustakavarikkoon 11 250 euron rikoshyötyä vastaavan määrän.

Tulli on tutkinut tapausta törkeinä dopingrikoksina ja törkeänä huumausainerikoksena. Vangittuna olleet liikemiehet on vapautettu Tullin esitutkinnan valmistumisen ajaksi. Rikosten syyteharkinta tehdään aikanaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastossa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%