Uutiset

Punkalaitumen biokaasulaitoksen rakennustyöt ovat alkaneet

Punkalaitumen biokaasulaitoksen rakennustyöt ovat alkaneet

Punkalaitumelle suunnitellun biokaasulaitoksen rakennustyöt ovat hiljattain alkaneet. Laitosalueella on tällä hetkellä käynnissä maarakennus- ja perustustyöt. Biokaasulaitoshankkeen valmistelu aloitettiin jo vuosikymmenen alkupuolella, kun Punkalaitumen silloinen kunnanjohtaja Lauri Inna otti tavoitteekseen pienentää Punkalaitumen hiilijalanjälkeä ja pyrkiä eroon fossiilisista polttoaineista.

Biokaasulaitoksen kokonaistoimituksesta vastaa BioGTS Oy. Kaasun tuotanto käynnistyy uudella biokaasulaitoksella vuoden 2018 aikana. Metsäkeskus arvioi, että tuotantomäärästä riippuen uuden laitoksen tuottamalla biokaasulla voidaan korvata jopa 700 000 litraa fossiilista polttoainetta.

Punkalaitumella tuotetttavaa biokaasua tullaan jalostamaan pääosin liikennekäyttöön, mutta tuotannolla pyritään myös vähentämään  karjatilojen lantaongelmaa. Punkalaitumella pellot ovat vahvasti kyllästetty fosforilla, ja lantaa on Metsäkeskuksen mukaan liikaa. Biokaasutus tarjoaa tuottoisan osaratkaisun tähän ongelmaan.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>