Uutiset

Punkalaitumen biokaasulaitoksen rakennustyöt ovat alkaneet

today16.9.2017

share close

Punkalaitumelle suunnitellun biokaasulaitoksen rakennustyöt ovat hiljattain alkaneet. Laitosalueella on tällä hetkellä käynnissä maarakennus- ja perustustyöt. Biokaasulaitoshankkeen valmistelu aloitettiin jo vuosikymmenen alkupuolella, kun Punkalaitumen silloinen kunnanjohtaja Lauri Inna otti tavoitteekseen pienentää Punkalaitumen hiilijalanjälkeä ja pyrkiä eroon fossiilisista polttoaineista.

Biokaasulaitoksen kokonaistoimituksesta vastaa BioGTS Oy. Kaasun tuotanto käynnistyy uudella biokaasulaitoksella vuoden 2018 aikana. Metsäkeskus arvioi, että tuotantomäärästä riippuen uuden laitoksen tuottamalla biokaasulla voidaan korvata jopa 700 000 litraa fossiilista polttoainetta.

Punkalaitumella tuotetttavaa biokaasua tullaan jalostamaan pääosin liikennekäyttöön, mutta tuotannolla pyritään myös vähentämään  karjatilojen lantaongelmaa. Punkalaitumella pellot ovat vahvasti kyllästetty fosforilla, ja lantaa on Metsäkeskuksen mukaan liikaa. Biokaasutus tarjoaa tuottoisan osaratkaisun tähän ongelmaan.

Kirjoittaja: Joonas Piiroinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%