Uutiset

Lempäälässä paljastui valesairaanhoitaja

Lempäälässä paljastui valesairaanhoitaja

Lempäälän kunnassa on ilmennyt elokuussa 2017, että terveyspalveluissa on mahdollisesti toiminut sairaanhoitajana henkilö, jolla ei ole Valviran myöntämää oikeutta toimia laillistettuna sairaanhoitajana.

Asian tultua esille nykyinen hoitotyön johtaja ryhtyi selvittämään asiaa tarkemmin. Tutkimusten perusteella todettiin, ettei kyseisellä hoitajalla ole pätevyyttä toimia sairaanhoitajana.

Asiasta on ilmoitettu Valviralle ja siitä on tehty myös rikosilmoitus. Tapahtuneen johdosta Lempäälän kunnassa on tehty sisäinen tarkastus, jossa on tarkastettu kaikki hoitohenkilöstön tutkintotodistukset sekä Valviran antamat luvat. Tarkastuksessa ei ole tullut esille muita vastaavia tapauksia.

Kyseinen henkilö on tehnyt Lempäälän kunnassa määräaikaisia sairaanhoitajan sijaisuuksia vuodesta 2012 lähtien ja hänet palkattiin vakinaiseen tehtävään huhtikuussa 2015. Lempäälän kunnan tiedossa ei ole kyseiseen tapaukseen liittyviä hoitovirheitä tai potilasturvallisuutta uhkaavia tapahtumia. Henkilö ei ole tällä hetkellä palvelussuhteessa Lempäälän kuntaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>