Uutiset

Sastamalaiselle Lojerille miljoonatilaus "Kremlin klinikalta"

Sastamalaiselle Lojerille miljoonatilaus "Kremlin klinikalta"

Sastamalassa toimiva sairaala- ja hoitokalusteita valmistava Lojer toimittaa lähes 1 000 sairaalasänkyjä ja muuta sairaalatarviketta Venäjän federaation presidentin hallinnolliseen keskussairaalaan eli niin kutsutulle Kremlin klinikalle. Kyseessä on Lojerin historian suurin yksittäinen kauppa Venäjälle.

– Venäläiset arvostavat suomalaisten sairaalakalusteiden laatua, toimintoja ja kestävyyttä. Olemme toimittaneet Kremlin klinikalle sänkyjä ja tarvikkeita jo aikaisemmin. Käyttäjien tyytyväisyys johti tähän mittavaan jatkotilaukseen. Kaupan arvo on yli miljoona euroa. Tuotteet valmistetaan tehtaillamme Sastamalassa ja Kempeleessä, kertoo Lojerin toimitusjohtaja Ville Laine.

Vuonna 1957 toimintansa aloittaneessa Venäjän federaation presidentin hallinnollisessa keskussairaalassa on 1 200 potilaspaikkaa. Moskovassa sijaitseva sairaala hoitaa noin 50 000 potilasta vuosittain. Nimitys Kremlin klinikka juontuu sairaalan alkuajoista, jolloin se toimi maan hallintohenkilöstön, virkamiesten sekä neuvostoajan poliittisen eliitin hoitolaitoksena. Sairaalan uudistaminen on työn alla ja valmistuu ensi vuoden aikana.

Lojer Oy on Suomen suurin sairaala- ja hoitokalusteiden valmistaja ja elinkaaripalveluiden tuottaja sekä Pohjoismaiden johtava fysioterapialaitteiden ja -tarvikkeiden jälleenmyyjä. Omaa valmistusta ovat muun muassa sairaalasängyt sekä leikkaus-, tutkimus- ja hoitopöydät. Vuonna 1919 perustetun yhtiön tuotantoyksiköt sijaitsevat Sastamalassa ja Kempeleessä. Yhtiö työllistää noin 150 henkilöä, ja se on alan merkittävin kotimainen työllistäjä. Liikevaihto on noin 26 miljoonaa euroa. Viennin osuus Lojerin koko tuotannosta on yli 60 prosenttia ja leikkauspöydistä noin 95 prosenttia.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>