Uutiset

Valepoliisi kalasteli ylöjärveläisnaisen pankkitunnukset ja sai suuren rahamäärän siirrettyä

Valepoliisi kalasteli ylöjärveläisnaisen pankkitunnukset ja sai suuren rahamäärän siirrettyä

Hämeen poliisi on saanut keskeytettyä rikollisten yrityksen putsata ylöjärveläisen naisen tilin huijauksen avulla. Rikollinen oli saanut viime viikolla kalasteltua naisen pankkitiedot esiintymällä poliisina.

Valepoliisi soitti vuonna 1932 syntyneelle ylöjärveläisnaiselle viime viikon keskiviikkona ja kertoi, että naisen tiliin olisi kohdistumassa rikos. Tällä verukkeella mies väitti poliisin tarvitsevan tilinumeron, tiliin liittyvät salasanat ja avainlukulistan tunnukset. Nainen oli luottanut vakuuttavasti esiintyneeseen soittajaan ja antanut tiedot.

Heti sen jälkeen hänen tililtään oli siirretty huomattava summa rahaa lahtelaisen miehen tilille. Pankki havaitsi epäilyttävät siirrot ja jäädytti valtaosan rahoista. Poliisi sai lahtelaismiehen henkilöllisyyden selvitettyä ja otti epäillyn kiinni. Valtaosa rikollisille päätyneistä rahoista saatiin palautettua oikealle omistajalleen.

Tutkinta jatkuu muiden epäiltyjen selvittämiseksi.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaisia eikä niitä pidä antaa ulkopuolisille. Poliisi tai muut viranomaiset eivät tarvitse tietoja ihmisten pankkitileistä, tunnuksista puhumattakaan. Jos niitä tarvitaan rikostutkinnassa, poliisi saa lain puitteissa tiedot suoraan pankista.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>