Uutiset

Kangasalla ehdotetaan Lemposen lehtoa luonnonsuojelualueeksi

Kangasalla ehdotetaan Lemposen lehtoa luonnonsuojelualueeksi

Kuva: Heikki Toivonen[/caption]

Kangasalan luonto ry on tehnyt aloitteen Kangasalan kunnanhallitukselle, jossa esitetään, että Kangasalan kunta osallistuisi Suomi 100-juhlavuoteen perustamalla kunnan omistamille maille uuden luonnonsuojelualueen. Kangasalan luonto ry ehdottaa mahdolliseksi alueeksi Lemposen lehtoa Vatialan koillispuolelta, joka täyttää luonnonsuojelulain mukaiset luonnonsuojelualueen perustamisedellytykset.

Perustamalla uuden luonnonsuojelualueen Kangasalan kunta osallistuisi samalla maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdessä käynnistämään Luontolahja Suomelle -kampanjaan, johon kaupunkien ja kuntien kannustetaan muiden maaomistajien tavoin osallistuva.

Lemposen lehto käsittää kaksi lehtomaista kalliomäkeä ja niitä ympäröivän seka-ja kuusimetsän rautatien varressa. Alueen pinta-ala on hieman yli 5 hehtaaria. Kohde sisältyy paikallisesti arvokkaana lehtokohteena jo vuonna 1986 julkaistuun Tampereen seutukaavaliiton laatimaan Kangasalan ja Oriveden kuntien arvokkaiden luontokohteiden selvitykseen.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>