Uutiset

Kangasalla ehdotetaan Lemposen lehtoa luonnonsuojelualueeksi

today26.9.2017

share close

Kuva: Heikki Toivonen[/caption]

Kangasalan luonto ry on tehnyt aloitteen Kangasalan kunnanhallitukselle, jossa esitetään, että Kangasalan kunta osallistuisi Suomi 100-juhlavuoteen perustamalla kunnan omistamille maille uuden luonnonsuojelualueen. Kangasalan luonto ry ehdottaa mahdolliseksi alueeksi Lemposen lehtoa Vatialan koillispuolelta, joka täyttää luonnonsuojelulain mukaiset luonnonsuojelualueen perustamisedellytykset.

Perustamalla uuden luonnonsuojelualueen Kangasalan kunta osallistuisi samalla maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdessä käynnistämään Luontolahja Suomelle -kampanjaan, johon kaupunkien ja kuntien kannustetaan muiden maaomistajien tavoin osallistuva.

Lemposen lehto käsittää kaksi lehtomaista kalliomäkeä ja niitä ympäröivän seka-ja kuusimetsän rautatien varressa. Alueen pinta-ala on hieman yli 5 hehtaaria. Kohde sisältyy paikallisesti arvokkaana lehtokohteena jo vuonna 1986 julkaistuun Tampereen seutukaavaliiton laatimaan Kangasalan ja Oriveden kuntien arvokkaiden luontokohteiden selvitykseen.

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%