Uutiset

Työttömyys alenee ripeästi Pirkanmaalla

Työttömyys alenee ripeästi Pirkanmaalla

Pirkanmaalla oli elokuun 2017 lopussa 28 767 työtöntä työnhakijaa, joka on 8507 henkilöä eli lähes 23 prosentia vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pirkanmaan työttömyysaste oli 11,8 prosenttia, koko maan keskiarvon ollessa 11 prosenttia.

Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski. Kuntatasolla suurimmat positiiviset muutokset olivat Akaassa, Hämeenkyrössä, Lempäälässä, Nokialla, Parkanossa, Pirkkalassa, Ruovedellä ja Virroilla. Näissä kunnissä työttömyys laski vähintään 25 prosenttia eli neljäksen edellisen vuoden luvuista.  Tampereella työttömyys laski 22 prosentilla eli 4596 henkilöllä.

Pirkanmaan ELY -keskuksen elokuun työvoimakatsauksen mukaan Pirkanmaalla on ollut uusia avoimia työpaikkoja kuluneen vuoden 2017 alkupuolella enemmän kuin viimeisen 10 vuoden aikana on ollut vastaavaan aikajanaan verrattuna. Elokuussa 2017 uusien avoimien työpaikkojen määrä kasvoi edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 16 prosenttia. Avoimien työpaikkojen määrä oli kaikkiaan 5119 kpl.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>