Uutiset

Pirkanmaalaista anestesialääkäriä epäillään kuolemantuottamuksesta

Pirkanmaalaista anestesialääkäriä epäillään kuolemantuottamuksesta

Poliisi epäilee anestesialääkäriä kuolemantuottamuksesta tapauksessa, jossa 21-vuotias nainen kuoli jalkaleikkauksen seurauksena viime vuoden elokuussa.

Potilas pääsi leikkauksesta Tampereen Dextra Koskisairaalassa hyväkuntoisena, mutta illalla hänelle nousi kuume. Päivystykseen hakeuduttuaan hänet siirrettiin teho-osastolle. Potilas kuoli seuraavana päivänä.

Poliisin mukaan nainen kuoli bakteeritartuntaan. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan tartunta oli todennäköisesti tullut puudutuspiston yhteydessä.

Poliisi on kuulustellut useita epäiltyinä ja todistajina esitutkinnan aikana. Tutkinnan ja Valviran lausunnon perusteelle poliisi epäilee anestesialääkärin menetelleen ohjeiden vastaisesti. Muita ei epäillä rikoksesta.

Poliisin esitutkinta on loppusuoralla, ja asia siirtyy piakkoin syyttäjälle.

STT

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>