Uutiset

Poliisin aseenkäytöstä Huittisissa ei esitutkintaa

today27.9.2017

share close

Länsi-Suomen syyttäjänvirasto ei aio käynnistää esitutkintaa poliisin ampuma-aseen käytöstä Huittisissa 16. syyskuuta. Kiinniotettu henkilö haavoittui tilanteessa mutta ei saanut hengenvaarallisia vammoja.

16. päivän tapahtumat saivat alkunsa Nokialla ilta kuuden aikaan, kun rattijuopumusepäilyä selvittämään mennyttä poliisia kohti ammuttiin autosta. Seurasi takaa-ajo, jonka aikana pakoautosta ammuttiin useita kertoja poliisipartioita kohti. Poliisi sai auton pysäytettyä vasta Huittisissa hieman ennen yhdeksää ja otti kaksi ihmistä kiinni. Kiinniottotilanteessa poliisi ampui pakoautossa ollutta miestä, jonka epäillään ampuneen kohti poliiseja. Poliiseja ei loukkaantunut.

Poliisin aseenkäytöstä on suoritettu esitutkinlain mukainen esiselvitys. Tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Petri Rautio on päättänyt esiselvityksen perusteella, ettei esitutkintaa toimiteta.

Tutkinnanjohtaja katsoo päätöksessään, että poliisin voimankäyttö on ollut tilanteessa puolustettavaa ja tarpeellista. Kiinniotettu henkilö on ennen poliisin suorittamaa kiinniottoa käyttänyt asetta poliisia vastaan. Poliisi on ensin yrittänyt saada vastarinnan murrettua lievempiä voimakeinoja käyttäen, mutta lopulta poliisilla ei ole kiinniottotilanteessa ollut muuta mahdollisuutta kuin käyttää asetta kiinniotettua henkilöä vastaan.

Tapaukseen liittyen Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen ja naisen 20. syyskuuta. 25-vuotias nainen ja 38-vuotias mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä mm. neljästä murhan yrityksestä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%