Uutiset

Valtionhallinnon palvelunestohyökkäysten tekijälle vuosi ehdollista

today5.10.2017

share close

Valtionhallintoon viime vuonna kohdistuneen palvelunestohyökkäyssarjan tekijä on saanut vuoden ehdollisen vankeustuomion. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan nuori mies syyllistyi törkeään tietojärjestelmän häirintään, vaaran aiheuttamiseen tietojenkäsittelylle sekä yhteensä 5 000 törkeään tietomurtoon.

Palvelunestohyökkäyksiä tehtiin helmi-maaliskuussa 2016 ainakin eduskunnan, aluehallintovirastojen, Kelan sekä useiden ministeriöiden nettisivuille. Hyökkäyksistä kärsivät ainakin puolustus-, valtiovarain- sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Palvelunestohyökkäykset kestivät lyhimmillään muutamia tunteja, pisimmillään useita vuorokausia. Poliisi luonnehti tutkintavaiheessa tekoja ilkivallaksi.

Kaksi muuta rikoskokonaisuuteen osallistunutta olivat tekojen aikaan alaikäisiä. Käräjäoikeuden mukaan molemmat syyllistyivät tietoverkkorikosvälineen hallussapitoon nuorena henkilönä. Oikeus päätyi kuitenkin jättämään heidät ilman rangaistusta.

Juttu käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä.

STT

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%