Uutiset

Valtionhallinnon palvelunestohyökkäysten tekijälle vuosi ehdollista

Valtionhallinnon palvelunestohyökkäysten tekijälle vuosi ehdollista

Valtionhallintoon viime vuonna kohdistuneen palvelunestohyökkäyssarjan tekijä on saanut vuoden ehdollisen vankeustuomion. Pirkanmaan käräjäoikeuden mukaan nuori mies syyllistyi törkeään tietojärjestelmän häirintään, vaaran aiheuttamiseen tietojenkäsittelylle sekä yhteensä 5 000 törkeään tietomurtoon.

Palvelunestohyökkäyksiä tehtiin helmi-maaliskuussa 2016 ainakin eduskunnan, aluehallintovirastojen, Kelan sekä useiden ministeriöiden nettisivuille. Hyökkäyksistä kärsivät ainakin puolustus-, valtiovarain- sekä sosiaali- ja terveysministeriö. Palvelunestohyökkäykset kestivät lyhimmillään muutamia tunteja, pisimmillään useita vuorokausia. Poliisi luonnehti tutkintavaiheessa tekoja ilkivallaksi.

Kaksi muuta rikoskokonaisuuteen osallistunutta olivat tekojen aikaan alaikäisiä. Käräjäoikeuden mukaan molemmat syyllistyivät tietoverkkorikosvälineen hallussapitoon nuorena henkilönä. Oikeus päätyi kuitenkin jättämään heidät ilman rangaistusta.

Juttu käsiteltiin tunnustamisoikeudenkäynnissä.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>