Uutiset

Runsaat sateet näkyvät jo Pirkanmaan järvissä

today9.10.2017

share close

Lokakuun sateet alkavat näkyä jo Pirkanmaan järvien vedenkorkeuden nousuna, tiedottaa Pirkanmaa ELY-keskus. Vedenkorkeudet ovat nousseet etenkin pienemmissä luonnontilaisissa vesistöissä, mutta myös suurimmat järvien vedenkorkeudet ovat nousseet.

Käytännössä kaikkien luonnontilaisten järvien vedenkorkeudet ovat ajankohdan keskimääräisten arvojen yläpuolella. Ennusteiden mukaan vedenkorkeuden nousu jatkuu vielä pitkään, ellei sääolosuhde muutu selvästi kuivemmaksi.

Suurimmista säännöstellyistä järvistä Näsijärven, Pyhäjärven sekä Rauta- ja Kuloveden vedenkorkeudet ovat pääsääntöisesti lähellä keskimääräisiä arvoja, mutta juoksutukset ovat kasvaneet selvästi syyskuuhun verrattuna. Vanajaveden vedenkorkeus on 10 cm ja Kyrösjärven vedenkorkeus 20 cm ajankohdan keskimääräistä korkeampi.

Etelä-Pirkanmaan vähäjärvisillä alueilla jokien virtaamat ovat kasvaneet selvästi. Esimerkiksi Punkalaitumenjoessa virtaama on kymmenkertaistunut lokakuun alkuun verrattuna. Tällä hetkellä virtaama joen alaosalla on noin 15 m3/s ja ennusteen mukaan virtaama kasvaa edelleen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%