Uutiset

Valepoliisit kasvava riesa - Sisä-Suomen poliisilta muistutus turvaohjeista

Valepoliisit kasvava riesa - Sisä-Suomen poliisilta muistutus turvaohjeista

Valepoliiseista tehdään yhä enemmän ilmoituksia. Sisä-Suomen poliisi muistuttaa, ettei poliisi koskaan kysy verkkopankkitunnuksia. Tämän vuoden aikana alueella on jo tullut yli 40 epäilyä virkavallan anastuksesta, joihin liittyy petos.

"Valepoliisit" voivat esiintyä puhelimessa poliisina. Soittaja voi esimerkiksi väittää, että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvitaan verkkopankkitunnukset. Tiedotteessa sanotaan, ettei poliisi kysy koskaan verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä.

Oikea poliisi ei tarvitse verkkopankkitietoja mihinkään. Sisä-Suomen poliisi kehottaa ottamaan asian puheeksi yksin asuvien läheisten kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>