Uutiset

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen rakentaja selvillä

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen rakentaja selvillä

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen päätoteuttaja SRV on tilannut ehdollisena Kreate Oy:ltä eteläisen kansiurakan toteutuksen projektijohtourakkana. Lopullisen investointipäätöksen syntyessä varsinainen rakentaminen voidaan aloittaa nopealla aikataululla.

Tavoitteena on aloittaa eteläisen kannen ja areenan rakennustyöt vielä tämän vuoden aikana. Valmistelevia töitä tehdään parhaillaan ratapihalla, joihin kuuluvat esimerkiksi ratasähköjen muutostyöt. Lisäksi tavoitteena on aloittaa koepaalutus lokakuun aikana.

Kannelle SRV rakentaa mm. hotellin ja kasinon sisältävän monitoimiareenan sekä kaksi korkeaa tornitaloa. Eteläkannen pinta-ala tulee olemaan noin 2 hehtaaria ja sen alla sijaitsee yksi Suomen rataverkoston eniten liikennöidyistä alueista. Tampereen asema on valtakunnallisesti tärkeä risteysasema ja sen kautta kulkee yli 150 junaa vuorokaudessa, sisältäen mm. yli 10 000 matkustajaa sekä runsaasti tavaraliikennettä. Myös urakka-alueella oleva Sorin silta on yksi Tampereen vilkkaimmista ajoneuvoliikenteen kohdista.

Tampereen Kansi ja Areena -hankkeen urakka on Kreaten historian tähän mennessä suurin yksittäinen sopimus. Urakka on tekniseltä vaatimustasoltaan omaa luokkaansa. Urakka-aika on lokakuusta 2017 helmikuuhun 2020 asti. Urakkaan sisältyy kannen pohja-, perustamis- ja rakentamistöiden lisäksi kanteen liittyvän katuinfran ja kunnallistekniikan rakentaminen.

Yksilöitynä urakkaan kuuluu betonirakenteisen kannen (n. 20 000 m2) rakentaminen alueen eteläpäähän ratapihan päälle. Lisäksi siihen sisältyy mm. Kanslerin ylikulkukäytävän rakentaminen, hankkeeseen liittyvän pysäköintilaitoksen ja väestönsuojien kaivantojen tuenta sekä mm. kaivannot ja perustustyöt. Kreate urakoi kohteessa kannen päälle rakennettavien tornitalojen alusrakenteet kannen yläpinnan tasoon asti sekä porrashuoneiden perustukset ja sprinklerivesialtaan.

Em. rakenteet sisältävät yhteensä noin 16 000 m porapaalutusta, katuja ja muita väyliä, vesihuoltoa, viemäreitä, aluerakentamista sekä mm. nykyisten rakennusten purkutyöt. Kreaten vastuulla on kohteen liikennejärjestelyt suunnitteluineen sekä projektinjohto ja suunnittelunohjaus.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>