Uutiset

Tampereen Voimia liikelaitos muutetaan In house-yhtiöksi

today10.10.2017

share close

Tampereen kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti 10.10.2017, että ensi vuoden aikana valmistaudutaan perustamaan Tampereen Voimia liikelaitoksesta In house -yhtiö. Uuden yhtiön omistaisivat kaupungin kanssa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri (PSHP) ja myöhemmin Pirkanmaan maakunta. Voimian yhtiöittämisestä päätetään vielä erikseen konsernijaostossa ensi vuoden aikana. Alustavien PSHP:n kanssa käytyjen keskustelujen perusteella yhteisyrityksen perustamiseen on PSHP:n johdon tuki.

Voimian yhtiöittämisestä ja organisoinnista on tehty selvitys, koska edessä on toimintaympäristön muuttuminen sote- ja maakuntauudistuksessa, mikä aiheuttaa muutoksia tukipalvelujen organisointiin ja volyymeihin. Yhteisyrityksessä toiminnan volyymi ja liikevaihto kasvavat, mikä mahdollistaa skaalaetujen entistä paremman hyödyntämisen muun muassa tuotannossa, tuotannonohjauksessa ja ostoissa, sekä toiminnan kehittämisen edelleen.

Yhteisyrityksessä kaikki Voimian 610 työntekijää ja 100 PSHP:n työntekijää siirtyisivät In house -yhtiöön. Voimian nykyinen sote-toiminta säilyisi In house -konsernissa. Tampereen kaupunki ja maakunta voivat tällöin hankkia yhtiön palveluja kilpailuttamatta.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%