Uutiset

Ville Haapasalo mukana 1918 Teatteri taistelussa -näytelmässä

today10.10.2017

share close

Kuva: Harri Hinkka[/caption]

Pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäisen uutuusnäytelmä 1918 Teatteri taistelussa saa kantaesityksen Tampereen Teatterin päänäyttämöllä 27. tammikuuta 2018, jolloin traagisen sisällissodan alkamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta.

Näytelmä kertoo vuoden 1918 tapahtumista Tampereella, ja sen käsikirjoitus pohjautuu historiallisiin faktoihin, kirjeisiin ja muistelmiin. Näytelmän kaikki henkilöt liittyvät tavalla tai toisella Tampereen Teatteriin, joka on myös näytelmän pääasiallinen tapahtumapaikka. Teatteri toimi sisällissodan aikana punaisten tukikohtana, kunnes 4. huhtikuuta 1918 valkoiset valtasivat sen. Apunaan näytelmän kehittelyssä hänellä on ollut historiantutkija, filosofian tohtori Tuomas Hoppu.

Näytelmästä tekee poikkeuksellisen se, että siinä ei ole pääroolia tai -rooleja, vaan se kertoo lukuisten eri ihmisten tarinaa. Tampereen Teatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva Ville Haapasalo esittää everstiluutnantti Bulatseljia, joka oli sisällissodan aikana Tampereella korkein venäläinen sotilaallinen neuvonantaja.

Näytelmän muissa rooleissa nähdään teatterinjohtaja Reino Bragge sekä Jukka Leisti, Martti Manninen, Matti Hakulinen, Eeva Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Risto Korhonen, Esa Latva-Äijö, Ville Majamaa, Ella Mettänen, Elisa Piispanen, Elina Rintala, Pia Piltz, Aliisa Pulkkinen, Arttu Ratinen, Markku Thure, Antti Tiensuu ja Mari Turunen. Lisäksi mukana on 15 Tampereen yhteiskoulun lukion oppilasta.

Uutuusteosta esitetään vain kevätkausi 2018, tammikuun lopusta huhtikuun alkuun. Joka esityksessä 20 katsojalla on mahdollisuus seurata osa näytelmästä näyttelijäryhmän mukana kiertäen ympäri teatteria, muun yleisön seuratessa tapahtumia katsomossa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%