Uutiset

Patentti- ja rekisterihallitus on määrännyt Tampereen Kotilinnasäätiön korjaamaan menettelytapojaan

today13.10.2017

share close

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on antanut Tampereen Kotilinnasäätiölle määräyksen korjata menettelytapojaan. Säätiö ei ole toiminut huolellisesti selvittäessään Tampereen kaupungin kantaa Muotialantien vuokraoikeuden siirrossa, koska säätiö ei ole saanut kaupungilta yksiselitteistä hyväksyntää toiminnalleen. Säätiön olisi pitänyt pyytää kaupungilta kirjallisena virallinen päätös vuokraoikeuden siirrosta.

PRH aloitti valvonnan heinäkuussa 2017. Valvonta alkoi, kun media uutisoi Tampereen kaupungin ja säätiön välillä tehdyn maanvuokrasopimuksen vuokraoikeuden siirrosta.

Tampereen kaupunginhallitus päätti 14.elokuuta 2017 pitämässään kokouksessa kohtuullistaa maanvuokrasopimuksen ehtojen mukaisen sanktion 1,8 miljoonasta eurosta 1,15 miljoonaan. Kaupunki myös velvoitti säätiön toteuttamaan Ranta-Tampellan alueella kohtuuhintaiseen asumiseen tarkoitetun rakennushankkeen ja käyttämään vuokrasopimuksen myynnistä perusteettomasti saamansa summan kohteen omarahoitusosuuteen.

PRH:n toimivaltaan ei kuulu ottaa kantaa Tampereen Kotilinnasäätiön ja Tampereen kaupungin väliseen sopimukseen tai kaupungin virkamiesten toimintaan. PRH on ainoastaan selvittänyt, onko säätiön johto toiminut huolellisesti ja järjestänyt säätiön toiminnan asianmukaisesti edistäen säätiön tarkoitusta.

PRH:n Tampereen Kotilinnasäätiö sr:lle antama päätös ei ole lainvoimainen, vaan säätiö voi hakea siihen muutosta Helsingin hallinto-oikeudelle osoitetulla kirjallisella valituksella. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%