Uutiset

Pirkanmaalla pohditaan keinoja hirvieläinonnettomuuksen vähentämiseen

Pirkanmaalla pohditaan keinoja hirvieläinonnettomuuksen vähentämiseen

Pirkanmaan hirvieläinonnettomuuksien vähentämissuunnitelma on valmistunut. ELY-keskus ehdottaa yhdessä Satakunnan ja Hämeen Riistakeskuksen ja alueellisten riistanhoitoyhdistysten kanssa lähes paria sataa toimenpidettä, joilla Pirkanmaan tieliikenteen hirvieläinonnettomuuksia voidaan vähentää. Tehokas yksittäinen toimi on eläinkannan suunnitelmallinen säätely.

Vuonna 2015 Pirkanmaan maanteillä tapahtui lähes 120 hirvionnettomuutta ja 540 peuraonnettomuutta. Molempien kanta on Pirkanmaalla vahva. Hirviä esiintyy runsaimmin Pirkanmaan pohjoisosassa Virtain, Parkanon, ja Mäntän ympäristössä. Valkohäntäpeurojen kanta on vahvimmillaan mm. Lempäälässä ja Urjalassa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>