Uutiset

Tampereelle esitetään tuomioistuinvirastoa

Tampereelle esitetään tuomioistuinvirastoa

Pirkanmaan liitto ja Tampereen kaupunki esittävät oikeusministeriölle ja alueellistamisen koordinaatioryhmälle uuden tuomioistuinviraston sijoittamista Tampereelle. Uuden viraston tehtävänä olisi tukea tuomioistuimia niiden ydintehtävän toteuttamisessa ja varmistaa riippumattomuutta.

Esityksen perusteluissa liitto ja kaupunki painottavat Tampereen hyvää saavutettavuutta sekä hyvää julkishallinnon koulutus- ja työvoimatarjontaa. Tampereen vahvuuksina ovat lisäksi Tampereella sijaitsevat tulevan tuomioistuinviraston toiminnan lähellä olevat Pirkanmaan käräjäoikeus, Sisä-Suomen syyttäjänvirasto, Pirkanmaan oikeusaputoimisto, Pirkanmaan ulosottovirasto ja Sisä-Suomen poliisilaitos. Tampereella on lisäksi tarjolla laajat yksityisen sektorin lakimies- ja lakiasiaintoimistojen palvelut.

Oikeusministeri Antti Häkkänen esitti lokakuun alussa, että hän aikoo esittää tuomioistuinviraston perustamista Suomeen. Viraston sijoittaminen menee aikanaan viralliseen alueellistamisprosessiin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>