Uutiset

Tänään vietetään Asunnottomien yötä

Tänään vietetään Asunnottomien yötä

Tänään vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää, jota Suomessa vietetään kansallisen Asunnottomien yö -tapahtuman merkeissä.Päivää vietetään nyt 16. kertaa.

Pirkanmaalla aiheen äärelle kokoonnutaan iltapäivän ja illan aikana Tampereella, Nokialla ja Pirkkalassa.

Pirkanmaalla asunnottomana oli ARA:n tilaston mukaan vuonna 2016 435 henkilöä, joista pitkäaikaisasunnottomia oli 111 henkeä ja nuoria alle 25-vuotiaita 84. Pirkanmaan asunnottomista 255 henkilöä elää Tampereella, joista pitkäaikaisasunnottomia oli 52 henkeä ja nuoria alle 25-vuotiaita 62.

Loppuvuodesta 2016 Suomessa oli 7403 asunnotonta, joista valtaosa pääkaupunkiseudulla.

Tampereella Kumppanuustalo Arttelissa vietetään Asunnottomien yö -tapahtumaa klo 18-24. Tapahtumassa luvassa on ruokaa, soppatykki, lettuja, kahvia, vaatteita, musiikkia, teatteria ja puheita. Lisäksi Tampereella vietetään SafkaAid -tapahtuma Tampereen keskustorilla klo 15-17. Tapahtumassa jaetaan ilmaiseksi 500 annosta jauheliha/palvikinkkukeittoa.

Nokialla Asunnottomien yön tapahtuma pidetään Lilja-salissa, Härkitie 5 klo 18(-08).

Pirkkalassa teemapäivää vietetään Suupan torilla klo 18-21. Ohjelmassa on puheita, maksutonta hernekeittoa, kahvia ja pullaa sekä musiikkia. Jaossa tarvitseville lapasia ja muita lämpimiä vaatteita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>