Uutiset

Epäiltyjä ihmissalakuljettajia pidätetty Etelä-Suomessa

Epäiltyjä ihmissalakuljettajia pidätetty Etelä-Suomessa

Rajavartiolaitos on pidättänyt neljä henkilöä epäiltynä törkeästä maahantulon järjestämisestä. Heidän epäillään salakuljettaneen ihmisiä laittomasti Suomeen Etelä-Euroopasta ja Suomesta edelleen Islannin ja Meksikon kautta Yhdysvaltoihin.

Rajavartiolaitos suoritti tiistaina 10.10.2017 kotietsintöjä samanaikaisesti neljään kohteeseen Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Operaatio suunniteltiin ja toteutettiin yhteistoiminnassa Europolin ja Yhdysvaltojen viranomaisten kanssa.

Kotietsintöjen yhteydessä takavarikoitiin tuhansien eurojen edestä muovipusseihin pakattua käteistä rahaa. Rahojen alkuperää selvitetään esitutkinnassa.

Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö tutkii tapausta. Pohjois-Amerikkaan suuntautuvan epäilyn osalta asiaa tutkivat myös U.S. Border Patrol ja U.S. Immigration and Customs Enforcement. Tutkinta on kesken.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>