Uutiset

Valoviikot avataan Koskipuistossa perjantaina 27.10.

today19.10.2017

share close

Vuoden 2017 Tampereen Valoviikkojen avajaisia vietetään perjantaina 27.10. kello 19.00 Koskipuistossa. Avajaisissa nähdään Tammerkosken lasershow sekä loppuhuipentumana ilotulitus. Pääesiintyjä on Diandra Flores. Tänä vuonna avataan 52. Valoviikot, jotka valaisevat kaupungin vuoden pimeänä aikana 11. maaliskuuta 2018 asti.

Paras paikka seurata avajaisia on Koskipuiston alue Cumulus Koskikadun puolella. Hämeenkadun jalkakäytävän pohjoispuoli, Patosilta ja Kirjastonpuisto suljetaan avajaisten ajaksi.

Valoviikot levittäytyvät Tampereen katujen ylle aiemmilta vuosilta tuttujen ja uusien valokuvioiden, valopallojen, vaijerivalaisimien, valohuntujen, arkkitehtuurivalaistuksen ja Valogallerian näyttelyn avulla. Uutena alueena Valoviikkoihin liittyy Hiedanranta, johon luodaan omaleimainen valaistus.

Valoviikkoja on pyritty uudistamaan vuosittain. Tänä vuonna uutena kohteena valaistaan Hiedanranta. Lisäksi Tammerkosken muurivalaistus on uudistettu osana keskustan kehittämistä linjaavaa Viiden Tähden Keskusta -kehitysohjelmaa ja otetaan käyttöön Valoviikkojen avajaisten yhteydessä. Myös Tampereen Sähkölaitos tuo uuden valokuvion Hämeenkadulle. Valoviikkojen avajaisten aikaan otetaan käyttöön myös TOAS:n kiinteistön muraalin valaistus Satakunnankadulla eli Olympiatalon seinustalla.

Tullikamarin aukion, Tammelantorin, Aleksis Kiven kadun ja Hatanpään valtatien pylväisiin asennetaan valokoristeet, Tuomiokirkonkadulle tulee valoheijastuksia ja jäälyhty, Itäinen katu valaistaan vaijerivaloin sekä Kuninkaankadun valaistukseen palaavat valohunnut.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%