Uutiset

Valoviikot avataan Koskipuistossa perjantaina 27.10.

Valoviikot avataan Koskipuistossa perjantaina 27.10.

Vuoden 2017 Tampereen Valoviikkojen avajaisia vietetään perjantaina 27.10. kello 19.00 Koskipuistossa. Avajaisissa nähdään Tammerkosken lasershow sekä loppuhuipentumana ilotulitus. Pääesiintyjä on Diandra Flores. Tänä vuonna avataan 52. Valoviikot, jotka valaisevat kaupungin vuoden pimeänä aikana 11. maaliskuuta 2018 asti.

Paras paikka seurata avajaisia on Koskipuiston alue Cumulus Koskikadun puolella. Hämeenkadun jalkakäytävän pohjoispuoli, Patosilta ja Kirjastonpuisto suljetaan avajaisten ajaksi.

Valoviikot levittäytyvät Tampereen katujen ylle aiemmilta vuosilta tuttujen ja uusien valokuvioiden, valopallojen, vaijerivalaisimien, valohuntujen, arkkitehtuurivalaistuksen ja Valogallerian näyttelyn avulla. Uutena alueena Valoviikkoihin liittyy Hiedanranta, johon luodaan omaleimainen valaistus.

Valoviikkoja on pyritty uudistamaan vuosittain. Tänä vuonna uutena kohteena valaistaan Hiedanranta. Lisäksi Tammerkosken muurivalaistus on uudistettu osana keskustan kehittämistä linjaavaa Viiden Tähden Keskusta -kehitysohjelmaa ja otetaan käyttöön Valoviikkojen avajaisten yhteydessä. Myös Tampereen Sähkölaitos tuo uuden valokuvion Hämeenkadulle. Valoviikkojen avajaisten aikaan otetaan käyttöön myös TOAS:n kiinteistön muraalin valaistus Satakunnankadulla eli Olympiatalon seinustalla.

Tullikamarin aukion, Tammelantorin, Aleksis Kiven kadun ja Hatanpään valtatien pylväisiin asennetaan valokoristeet, Tuomiokirkonkadulle tulee valoheijastuksia ja jäälyhty, Itäinen katu valaistaan vaijerivaloin sekä Kuninkaankadun valaistukseen palaavat valohunnut.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>