Uutiset

Sairaanhoitopiiri ja Tampereen kaupunki kaavailevat yhteistä ruokatuotantoyhtiötä

today23.10.2017

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ryhtyy selvittämään yhdessä Tampereen kaupungin kanssa yhteisen ruokatuotantoyhtiön perustamista. Yhtiö tuottaisi Pirkanmaalla ruokaa kahdessa isossa keskuskeittiössä. Yhteiseen yhtiöön siirtyisi noin sata sairaanhoitopiirin ruokapalveluiden työntekijää ja 610 Tampereen Voimian työntekijää liikkeenluovutusperiaatteella.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti omalta osaltaan yhtiötä koskevan selvityksen käynnistämisestä maanantain 23.10. kokouksessa. Päätöksiä yhtiöittämisestä voitaneen tehdä ensi vuoden aikana.

Sairaanhoitopiiri ja kaupunki ovat jo aiemmin selvittäneet keskittämisen mahdollistamaa tuotantoverkkoa. Tällä hetkellä ruokaa tuotetaan neljässä keskuskeittiössä: sairaanhoitopiirin tuottamana Tays Pitkäniemessä ja Tays Keskussairaalassa sekä Tampereen Voimia liikelaitoksen tuottamana Hatanpään ja Koukun Helmen keskuskeittiöissä.

Tuotantoverkkoa koskeneen selvityksen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollossa tarjottavien aterioiden tuotanto voitaisiin jatkossa keskittää kahteen keskuskeittiöön Tays Pitkäniemeen ja Koukun Helmeen. Pitkäniemeen keskitettäisiin Taysin ja Hatanpään sairaala-aterioiden tuotanto valmista ja jäähdytä (cook & chill) -tuotantotavan avulla. Keskittäminen on huomioitu tämän mukaisesti jo käynnissä olevassa uudistamisohjelmassa.

Myös kuljetusten merkitys keskittämisessä kasvaisi. Jakelussa hyödynnettäisiin sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin yhteisesti omistamaa Tuomi Logistiikka Oy:ta.

Pirkanmaan maakuntauudistuksen esivalmistelussa on arvioitu, että myös Pirkanmaan kunnissa on runsaasti erilaisia ruokatuotantopisteitä. Sairaanhoitopiirin ja Tampereen kaupungin yhteisellä yhtiöllä voisi olla mahdollisuus yhteistyöhön kuntien kanssa in house –periaatteella. Sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkunnilta lausuntoa kiinnostuksesta yhteistä ruokatuotantoyhtiötä kohtaan.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%