Uutiset

Tampere-Pirkkalan lentokentälle suunnitellaan isoa kehitysinvestointia

Tampere-Pirkkalan lentokentälle suunnitellaan isoa kehitysinvestointia

Finaviassa suunnitellaan mittavaa satsausta Tampere-Pirkkalan lentoaseman lentoliikennealueille kesälle 2018. Suunnitelmissa on sekä laajennuksia että peruskorjausta.

Finaviassa kaavaillaan muun muassa lentoaseman asematason laajentamista kasvavan ja monipuolisen lentoliikenteen tarpeisiin. Samanaikaisesti kiitotie, rullaustie ja asemataso päällystettäisiin uudelleen. Kenttävalaistukseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen on myös suunnitteilla parannuksia.

Päätös mahdollisesta kehitysinvestoinnista tehdään talven aikana.

Mikäli kehitysinvestointi toteutuu suunnitelmien mukaan, lentoliikennealueen peruskorjaaminen tehdään vaiheittain. Näin kiitotietä voitaisiin käyttää nousuihin ja laskuihin myös lyhempänä ja matkustaminen olisi mahdollista peruskorjauksen käynnistyttyä. Liikenteellisesti hiljaisimpana ajankohtana 17.7.–12.8.2018 lentoasema olisi kokonaan kiinni lentoliikenteeltä.

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yhteensä noin 7,5 miljoonaa euroa. Aiemmin Finavia uudisti muun muassa terminaalien asiakastiloja ja palveluita sekä toteutti mittavan ympäristöparannushankkeen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>