Uutiset

Syyttäjä: Eläimiä lyötiin ja retuutettiin teurastamossa Sastamalassa – johtaja ja työntekijöitä syytteeseen

Syyttäjä: Eläimiä lyötiin ja retuutettiin teurastamossa Sastamalassa – johtaja ja työntekijöitä syytteeseen

Sastamalassa sijaitsevan teurastamon johtajaa ja useaa työntekijää syytetään eläinsuojelurikoksista. Syyttäjän mukaan eläimille oli aiheutettu tarpeetonta kipua ja tuskaa.

Lampaita oli esimerkiksi kiskottu turkista ja nautoja oli lyöty, syytteessä todetaan. Lisäksi syyttäjän mukaan eläimiä oli odotutettu tilassa, jossa oli samaan aikaan tainnutettu tai teurastettu muita eläimiä.

Syyttäjä vaatii syytetyille eläintenpitokieltoa ja sakkorangaistusta. Lisäksi teurastamolle vaaditaan vähintään 15  000 euron yhteisösakkoa.

Ylen MOT-ohjelma esitti vuonna 2015 videomateriaalia, jolla eläimiä kohdeltiin eri teurastamoilla julmasti. Ohjelman esittämisen jälkeen poliisi ilmoitti aloittavansa tutkinnan syytteessä olevan teurastamon osalta.

Ylen ohjelma perustui sen haltuunsa saamaan videomateriaaliin, jota eläinoikeusaktivistit olivat kuvanneet eri teurastamoilla.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>