Uutiset

Lumipyry saapuu myös Pirkanmaalle - ajokeli muuttuu huonoksi

Lumipyry saapuu myös Pirkanmaalle - ajokeli muuttuu huonoksi

Ilmatieteen laitoksen keskiviikkona 25.10. tekemän ennusteen mukaan Suomeen saapuu keskiviikkoiltana lännestä runsas sadealue, joka liikkuu hitaasti itään. Sade tulee pääosin lumena ja räntänä ja sateiden yhteydessä esiintyy voimakasta tuulta.

Torstaiyön ja aamun aikana lumi- ja räntäsadealue leviää suuren osaan Etelä- ja Länsi-Suomea. Lunta kertyy enimmäkseen 5-15 senttimetriä, Etelä-Suomen sisäosissa jopa 20 senttimetriä. Lumi- ja räntäsade hankaloittaa liikennettä ja torstaina on syytä varautua talviseen keliin.

Muualla maassa on enimmäkseen poutaa. Torstaipäivän kuluessa lumisateet hiljalleen heikkenevät. Sadealueen jälkeen sää jatkuu vaihtelevana.

Tilastojen mukaan ensilumi sataa maan eteläosassa keskimäärin loka-marraskuun vaihteessa ja maan keskiosassa lokakuussa, pysyvä lumipeite tulee noin kuukautta myöhemmin. Rannikkoseudut ovat pisimpään lumettomina.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>