Uutiset

Hämeenlinna tehostanut määräaikojen noudattamista - uhkasakkoa ei aseteta

Hämeenlinna tehostanut määräaikojen noudattamista - uhkasakkoa ei aseteta

Hämeenlinnan kaupunki on parantanut merkittävästi lastensuojelulain mukaisten määräaikojen noudattamista. Tästä syystä Etelä-Suomen aluehallintoviraston on todennut, että se ei aseta kaupungille harkitsemaansa uhkasakkoa.

Määräaikojen noudattamisen laiminlyönti Hämeenlinnan kaupungin lastensuojelussa on ollut Etelä-Suomen aluehallintaviraston valvonnan kohteena vuodesta 2012 lukien. Asiassa on annettu useampia huomautus- ja määräyspäätöksiä.

Lastensuojelulain mukaisten määräaikojen edelleen ylittyessä vuoden vaihteessa 2016-2017, aluehallintovirasto antoi 14.2.2017 valvontapäätöksen määräaikojen saattamisesta lain mukaisiksi uhalla, että se määrää Hämeenlinnan kaupungille 120 000 euron sakkomaksun.

Aluehallintovirasto seuraa jatkossa Hämeenlinnan lastensuojelun määräaikojen noudattamista valtakunnalliseen THL:n määräaikakyselyyn perustuen.

Aluehallintovirasto korostaa päätöksessään, että määräaikojen noudattamiseen tulee edelleen kiinnittää erityistä huomiota, jotta lain tarkoitus tarpeen mukaisten palvelujen viivytyksettömään saamiseen toteutuu kaikilta osin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>