Uutiset

Hämeenlinna tehostanut määräaikojen noudattamista – uhkasakkoa ei aseteta

today30.10.2017

share close

Hämeenlinnan kaupunki on parantanut merkittävästi lastensuojelulain mukaisten määräaikojen noudattamista. Tästä syystä Etelä-Suomen aluehallintoviraston on todennut, että se ei aseta kaupungille harkitsemaansa uhkasakkoa.

Määräaikojen noudattamisen laiminlyönti Hämeenlinnan kaupungin lastensuojelussa on ollut Etelä-Suomen aluehallintaviraston valvonnan kohteena vuodesta 2012 lukien. Asiassa on annettu useampia huomautus- ja määräyspäätöksiä.

Lastensuojelulain mukaisten määräaikojen edelleen ylittyessä vuoden vaihteessa 2016-2017, aluehallintovirasto antoi 14.2.2017 valvontapäätöksen määräaikojen saattamisesta lain mukaisiksi uhalla, että se määrää Hämeenlinnan kaupungille 120 000 euron sakkomaksun.

Aluehallintovirasto seuraa jatkossa Hämeenlinnan lastensuojelun määräaikojen noudattamista valtakunnalliseen THL:n määräaikakyselyyn perustuen.

Aluehallintovirasto korostaa päätöksessään, että määräaikojen noudattamiseen tulee edelleen kiinnittää erityistä huomiota, jotta lain tarkoitus tarpeen mukaisten palvelujen viivytyksettömään saamiseen toteutuu kaikilta osin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%