Uutiset

Marilyn Monroen elämästä kertova näyttely Vapriikkiin

today31.10.2017

share close

Vapriikkiin esille tulevat esineet kuuluvat tunnetun Marilyn-keräilijän Ted Stampferin kokoelmaan.[/caption]

Tamperelaiset museot ovat julkaisseet vuoden 2018 näyttelynsä. Ensi vuonna museot käsittelevät näyttelyissään sisällissodan muistovuoden teemoja. Luvassa on myös glamouria ja punkia, sekä  ekspressionismia.

Vuosisadan Museoksi valittu Vapriikki avaa 26.1. Tampere 1918-näyttelynsä uudistettuna. Myös Vapriikin kevään tapahtumat keskittyvät sisällissotaan. Tämän lisäksi kesäkuun 8. päivä avautuu elämäkerrallinen näyttely Marilyn Monroesta. Esillä on noin 300 Marilynin henkilökohtaista esinettä — kuuluisia vaatteita, kenkiä, meikkejä, koruja, valokuvia ja elokuvakäsikirjoituksia.

Punkin rantautumisesta Suomeen tulee tänä vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Postimuseo muistaa juhlavuotta avaamalla Vapriikissa Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn, joka on esillä lähes vuoden 17.11.2017–4.11.2018. Näyttely esittelee punkin mukanaan tuomia ilmiöitä.

Tampereen taidemuseon kevään avaa taidemaalari Anita Snellmanin (1934–2006) värikäs ja elämäniloinen retrospektiivinen näyttely. Värin syleilyssä – Anita Snellman on esillä 17.3.–20.5.2018. Esille tulee myös ennen näkemättömiä Snellmanin teoksia, joita on kerätty yksityiskokoelmista lähinnä Pirkanmaan alueelta.

Näsilinnassa toimiva Museo Milavida perehtyy 10.2. avautuvassa näyttelyssään suomalaiseen kuningasseikkailuun. Mitä jos Suomesta olisi tullut monarkia? Suomessa käytiin kuninkaan vaali 9.10.1918, jolloin Suomen kuninkaaksi valittiin Hessenin prinssi ja maakreivi Friedrich Karl Ludvig Konstantin von Hessen-Kassel (1868–1940). Suomi ehti kuitenkin olla kuningaskuntana vain kaksi kuukautta, kun 4.12.1918 prinssi kieltäytyi Suomen kruunusta Saksan hävittyä sodan. Museo Milavidan näyttely kertoo Suomen kuningaskunnan valmisteluista. Esille tulee muun muassa kuninkaan kruunu.

Sara Hildénin taidemuseossa avautuu 10.2. De Bruyckeren ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Berlinde De Bruyckere -näyttelyssä kauniilla tavalla toteutetut, mutta vaikeita asioita kuten kuolemaa ja menetystä käsittelevät teokset on tarkoitettu lohduttamaan.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%