Uutiset

Pirkanmaalla joutsenia bongattiin eniten Sastamalassa

Pirkanmaalla joutsenia bongattiin eniten Sastamalassa

Kuva: Jukka T. Helin[/caption]

Lauantaina ja sunnuntaina järjestetyssä Birdlife Suomen joutsenbongauksessa havaittiin Pirkanmaalla 4200 laulujoutsenta. Joutsenbongauksen tarkoituksena oli selvittää, missä joutsenet levähtävät ja minkä verran lintuja on.

Pirkanmaan tuloksia kun verrataan vuoden 2014 valtakunnalliseen joutsenlaskentaan, joka pidettiin samaan aikaan, laulujoutsenia havaittiin nyt huomattavasti vähemmän. Vuonna 2014 Pirkanmaalta kirjattiin noin 7000 laulujoutsenta.

Joutsenten määrät ovat riippuvaisia sääolosuhteista ja sopivien ruokailupeltojen sijainnista. Näin ollen joutsenten määrät voivat vaihdella alueellisesti suuresti vuosittain. Useasti kuitenkin joutsenia löytyy perinteisiltä tutuilta paikoilta vuosittain.

Pirkanmaan kunnista laulujoutsenia löytyi eniten Sastamalasta (876 joutsenta). Sitten Orivedeltä (602 joutsenta) ja Virroilta (564 joutsenta).

Suurin kerääntymä löytyi Virtain Liedepohjasta, jossa laskettiin 330 joutsenta. Orivedeltä Aakkolasta ynnättiin 270 joutsenta ja Sastamalan Kiikoisten Marjajärveltä 262 joutsenta.

Laulujoutsenlaskennan yhteydessä ilmoitettiin myös seitsemän pikkujoutsenen parvi Akaasta Kylmäkoskelta ja yksi pikkujoutsen Sastamalasta. Kyhmyjoutsenia löytyi pariskunta Tampereelta sekä yksi lintu Nokialta.

28.–29. lokakuuta järjestetyn laulujoutsenlaskennan saldo oli koko Suomessa 72 249 joutsenyksilöä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>