Uutiset

Tampereella kunnioitetaan sankarivainajia erityisellä kunniavartiolla

Tampereella kunnioitetaan sankarivainajia erityisellä kunniavartiolla

Satavuotiaan Suomen juhlapäivänä 6. joulukuuta 2017 muistetaan heitä, jotka ovat turvanneet maamme itsenäisyyden. Perinteen mukaisesti sankarihaudoille lasketaan seppeleitä ja kynttilöitä. Tänä itsenäisyyspäivänä järjestetään myös erityisiä kunniavartiohetkiä, joissa kunkin haudan kohdalla seisoo vartiossa vainajan kanssa saman ikäinen ja samaa sukupuolta oleva henkilö. Tampereelta alkunsa saanut ele on laajenemassa eri paikkakunnille.

Suomessa on kymmeniä tuhansia sankarihautoja, joissa lepää valtaosa vuosien 1939-1945 sodissa menehtyneistä lähes 95 000 miehestä ja naisesta. Tulevana itsenäisyyspäivänä useilla paikkakunnilla järjestetään erityisiä kunniavartioita, joilla muistetaan maamme itsenäisyyden turvanneita. Kunniavartiot tuovat konkreettisella tavalla esiin rintamalla menehtyneiden suuren määrän ja sen  kuinka laajaa ikäjoukkoa sota on koetellut.

Kunniavartioiden järjestäminen on syntynyt tamperelaisen Kalervo Sipin aloitteesta. Sipin ja paikallisen Suomalaisen Klubin tavoitteena on saada Tampereen Kalevankankaan hautausmaan jokaiselle 749 sankarihaudalle vartioon saman ikäinen henkilö, kuin haudassa lepäävä on ollut kuollessaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>