Uutiset

Syys- ja lokakuun aikana 15 hukkunutta

Syys- ja lokakuun aikana 15 hukkunutta

Tuoreimmat hukkumistilastot kertovat, että syys- ja lokakuun aikana hukkui 15 ihmistä. Se on seitsemän henkeä enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Länsi- ja Sisä-Suomen osuus hukkuneista oli neljä ihmistä. Luvut pohjautuvat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämiin ennakkotietoihin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitonliiton mukaan tällä hetkellä vesillä liikkujien suurimpia vaaratekijöitä ovat kylmä vesi ja muuttuvat sääolosuhteet sekä osassa maata jo jäätyvät vesistöt. Pintaveden lämpötila alkaa pohjoisessa lähestyä nollaa ja muuallakin ollaan vain muutama aste plussan puolella. Näissä oloissa hypotermiasta johtuva tajuttomuus uhkaa pahimmillaan jo 15 minuutin kuluttua veteen tippumisesta. Ainoa tehokas suoja hypotermiaa ja hukkumista vastaan onkin pelastautumispuku ja pelastusliivit yhdessä.

Tämän vuoden tammi-lokakuussa hukkuneita on 72, mikä on 12 vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana ennakkotietojen mukaan. Pirkanmaalla hukkuneita on tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä neljä, mikä on yksi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>