Uutiset

Syys- ja lokakuun aikana 15 hukkunutta

today3.11.2017

share close

Tuoreimmat hukkumistilastot kertovat, että syys- ja lokakuun aikana hukkui 15 ihmistä. Se on seitsemän henkeä enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Länsi- ja Sisä-Suomen osuus hukkuneista oli neljä ihmistä. Luvut pohjautuvat Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton keräämiin ennakkotietoihin.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitonliiton mukaan tällä hetkellä vesillä liikkujien suurimpia vaaratekijöitä ovat kylmä vesi ja muuttuvat sääolosuhteet sekä osassa maata jo jäätyvät vesistöt. Pintaveden lämpötila alkaa pohjoisessa lähestyä nollaa ja muuallakin ollaan vain muutama aste plussan puolella. Näissä oloissa hypotermiasta johtuva tajuttomuus uhkaa pahimmillaan jo 15 minuutin kuluttua veteen tippumisesta. Ainoa tehokas suoja hypotermiaa ja hukkumista vastaan onkin pelastautumispuku ja pelastusliivit yhdessä.

Tämän vuoden tammi-lokakuussa hukkuneita on 72, mikä on 12 vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana ennakkotietojen mukaan. Pirkanmaalla hukkuneita on tänä vuonna lokakuun loppuun mennessä neljä, mikä on yksi enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%