Uutiset

Hiiripöllöjä poikkeuksellisen paljon Pirkanmaalla

Hiiripöllöjä poikkeuksellisen paljon Pirkanmaalla

Kuva: Jukka T. Helin[/caption]

Pirkanmaalla on havaittu viime kuukausien aikaan paljon hiiripöllöjä. Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen tietojen mukaan syyskuun alusta alkaen Pirkanmaalta on ilmoitettu Tiira-lintutietopalveluun noin 80 hiiripöllöä. Eniten ilmoituksia on tullut Ruovedeltä, josta on ilmoitus ainakin 14 eri pöllöstä. Orivedeltä on havaintoja ainakin 13 pöllöstä ja Hämeenkyröstä 11 pöllöstä.

Havainnot liittyvät hiiripöllöjen meneillään olevaan vaellukseen Suomessa. Jos ravintoa on hyvin saatavissa, hiiripöllöt voivat jäädä talvehtimaan maakuntaan. Tällöin myös hiiripöllöjä voi jäädä pesimään Pirkanmaalle. Pirkanmaan pesivien hiiripöllöjen parimääräksi on arvioitu 0-5 paria.Edellinen hiiripöllöjen vaellus osui vuosille 2013-2014. Tuolloin maakunnasta ilmoitettiin noin 250 hiiripöllöä.

Hiiripöllön voi tavata tähystelemässä sähkölangalla, pylvään päässä tai puun (usein kuusen) latvassa myyriä ja hiiriä aivan vilkkaankin tien varrelta. Tai sitten hakkuuaukion reunamilta. Hiiripöllö saalistelee pitkin päivää myös valoisaan aikaan. Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen mukaan Pirkanmaalla voi olla alueellisesti paikkoja, joissa pöllöille löytyy kohtuullisesti purtavaa, vaikkakin myyräkannat ovat alamaissa.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>