Koulunkäynti häiriintyi Parolassa - koulun käytävälle laskettiin kaasua paprikasumuttimesta

Hattulassa Parolan yhteiskoulun käytävälle laskettiin kaasua maanantaina klo 10.30 aikoihin  kahdesta luvattomasta ilmeisesti OC -kaasusumuttimesta (paprikasumutin). Hämeen poliisin mukaan ampuma-aserikoksesta/ lievästä ampuma-aserikoksesta epäillään kahta koulun 14 -vuotiasta oppilasta.

Kaasulle altistuneista 15 henkilöä sai ensiapua paikalle hälytetyiltä ensihoidon yksiköiltä. Altistuneet olivat pääasiassa koulun oppilaita.

Poliisi tutkii kaasusumuttien alkuperää ja epäiltyjen joukossa on myös iältään rikosoikeudelliseen vastuuseen saatettavia. Alle 15-vuotiaat kaasujen suihkuttelijat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta heille voi langeta asiassa vahingonkorvausvastuuta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>