Uutiset

Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa

Saara Aalto edustaa Suomea Euroviisuissa

Kuva: Ville Paul Paasimaa[/caption]

Suomea edustaa ensi kevään Euroviisuissa Saara Aalto. Uuden musiikin kilpailussa (UMK) hän esittää kolme kappaletta, joista katsojat ja kansainväliset raadit valitsevat kilpailukappaleen. Valinta tapahtuu 3. maaliskuuta. Kappaleiden musiikkivideot julkaistaan ensi keväänä. Aallon mukaan jokaiseen luodaan näyttävä lavashow.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Suomen euroviisuedustaja on valittu suoraan kutsuartistina. Viimeiset kuusi vuotta Yle on etsinyt euroviisuedustajan UMK:n avoimen haun kautta. Avoin haku oli käynnissä myös vuoden 2018 Euroviisuihin.

Uudistuksen takana on ensisijaisesti tavoite menestyä Euroviisuissa viime vuosia paremmin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>