Uutiset

Hämeen poliisi kirjasi viikossa yli 20 rikosilmoitusta huumausainerikoksista

Hämeen poliisi kirjasi viikossa yli 20 rikosilmoitusta huumausainerikoksista

Hämeen poliisilaitos osallistui 9.-29.10.2017 keskusrikospoliisin koordinoimaan tehostettuun huumausaineiden valtakunnalliseen kenttävalvontaan. Hämeessä valvonta keskitettiin jakson ensimmäiselle viikolle, ja kohteena oli etenkin verkossa tapahtuva huumausaineiden välittäminen.

Valvonnan aikana kirjattiin 21 rikosilmoitusta huumausainerikoksista, joista kuudessa suoritettiin kiinniottoja, etsintöjä ja takavarikkoja. Toimenpiteitä kertyi yhteensä noin 100. Poliisin tutkintaan kirjattiin noin 120 eri esinettä, joiden epäillään auttavan rikoksen selvittämisessä.

Rikoksesta epäiltyjä henkilöitä oli kaikkiaan 11, joista 7 oli miehiä ja 4 naisia. Osa epäillyistä oli pidätettynä, mutta ketään ei esitetty vangittavaksi.

Valvonnassa takavarikoitiin muun muassa muutama kymmenen grammaa epäiltyä amfetamiinia, pari sataa ekstaasitablettia ja vähäiset määrät muita huumausaineita sekä yksi ampuma-ase.

Rikoksesta epäillyt olivat pääosin nuoria, 1990-luvulla syntyneitä henkilöitä. Suurimmalla osalla kiinnijääneistä kyse oli ensimmäisistä huumausainerikosepäilyistä. Hämeen poliisi sai verkkovalvontaoperaatiolla valmiuksia paljastaa verkossa tapahtuvaa huumausainerikollisuutta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>