Uutiset

Mauri Kunnas Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana

Mauri Kunnas Lasten ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaana

Kuva: Otava / Katja Lösönen 2009[/caption]

Mauri Kunnaksen (Otava) Koiramäen historia on ehdolla lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi. Kunnaksen kirja on yksi keskiviikkona julkistetuista kuudesta ehdokkaasta.

”Huolella ja innostavasti toteutettu muistutus, ettei Suomi alkanut 100 vuotta sitten. Tarjoaa luettavaa moneksi kerraksi kaikenikäisille. Ilon ja löytöretkeilyn kautta tapahtuvaa kansanvalistusta parhaimmillaan. Historiallinen tarkkuus on merkillepantavaa. Koirahahmot sitovat suomalaisten sukutarinat osaksi yhteistä historiaamme, joka ulottuu satojen vuosien päähän", perustelee raati Koiramäen Suomen historian valintaa ehdokkaaksi.

Ehdolla ovat myös Riikka Ala-Harjan Kahden maan Ebba (Otava), Jukka Behmin Pehmolelutyttö (WSOY), Kaj Korkea-ahon, Ted Forsströmin ja Pentti Otsamon Zoo! Virala genier / Zoo! Viraalit nerot (Förlaget / Otava), Sanna Manderin Nyckelknipan / Avain hukassa (S&S / Schildts & Söderströms) ja Ninka Reitun Sinä olet superrakas (Otava).

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan valitsee laulaja ja lauluntekijä Anna Puu, ja voittaja selviää 29. marraskuuta. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto on jaettu vuodesta 1997.

Omaa suosikkia voi käydä äänestämässä perjantaina 10.11. puoliltapäivin alkavassa äänestyksessä osoitteessa finlandiapalkinnot.fi 

STT

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>