Uutiset

Tampere hakee valinnanvapauskokeilun laajentamista suun terveydenhuoltoon ja henkilökohtaiseen budjettiin

today8.11.2017

share close

Tampereen kaupunki hakee valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilun laajentamiseen rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä. Tarkoituksena on laajentaa jo käynnissä olevaa kokeilua suun terveydenhuoltoon sekä henkilökohtaisen budjettiin. Mukana suunnittelussa on ollut Tampereen lisäksi myös useita muita Pirkanmaan kuntia.

Mikäli rahoitusta saadaan, on suun terveydenhuollon kokeilun tarkoitus käynnistyä alkuvuodesta 2018. Siinä 18 vuotta täyttäneet henkilöt voisivat valita kunnallisen palvelun sijaan yksityisen hammashoitolan kokeiluun hyväksyttyjen palveluntuottajien joukosta.

Henkilökohtaisen budjetin kokeilussa selvitetään asiakkaiden ja markkinoiden edustajien näkemyksiä sekä kehitetään toimintamalleja maakunnallista pilottia varten. Henkilökohtainen budjetti tarkoittaa sosiaalipalvelujen käyttäjälle hänen asiakassuunnitelmansa mukaisesti myönnettyä määrärahaa, jolla hän voi hankkia tarvitsemansa tuen ja palvelut haluamallaan tavalla.

Terveysasemapalvelujen osalta kokeilua ei laajenneta, vaan sitä jatketaan suunnitellusti pääosin Kaukajärven, Linnainmaan, Hervannan ja Tammelakeskuksen terveysasemien piiriin kuuluvilla postinumeroalueilla 33530 ja 33710.

Suun terveydenhuollon ja henkilökohtaisen budjetin kokeilut on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä useamman pirkanmaalaisen kunnan kanssa. Tampere toimisi molemmissa kokeiluissa isäntäkuntana. Kokeilun laajennukset on tarkoitus toteuttaa niin, että ne voidaan yhdistää maakunnallisiin pilotteihin vuoden 2018 aikana.

Suun terveydenhuollon laajentumissuunnitelmaa ovat olleet laatimassa Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Nokia ja Valkeakoski. Näiden kuntien lisäksi henkilökohtaisen budjetin suunnittelussa ovat olleet Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamalan yhteistoiminta-alue ja Ylöjärvi.

 

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%