Uutiset

Tampere hakee valinnanvapauskokeilun laajentamista suun terveydenhuoltoon ja henkilökohtaiseen budjettiin

Tampere hakee valinnanvapauskokeilun laajentamista suun terveydenhuoltoon ja henkilökohtaiseen budjettiin

Tampereen kaupunki hakee valinnanvapaus- eli palvelusetelikokeilun laajentamiseen rahoitusta sosiaali- ja terveysministeriöltä. Tarkoituksena on laajentaa jo käynnissä olevaa kokeilua suun terveydenhuoltoon sekä henkilökohtaisen budjettiin. Mukana suunnittelussa on ollut Tampereen lisäksi myös useita muita Pirkanmaan kuntia.

Mikäli rahoitusta saadaan, on suun terveydenhuollon kokeilun tarkoitus käynnistyä alkuvuodesta 2018. Siinä 18 vuotta täyttäneet henkilöt voisivat valita kunnallisen palvelun sijaan yksityisen hammashoitolan kokeiluun hyväksyttyjen palveluntuottajien joukosta.

Henkilökohtaisen budjetin kokeilussa selvitetään asiakkaiden ja markkinoiden edustajien näkemyksiä sekä kehitetään toimintamalleja maakunnallista pilottia varten. Henkilökohtainen budjetti tarkoittaa sosiaalipalvelujen käyttäjälle hänen asiakassuunnitelmansa mukaisesti myönnettyä määrärahaa, jolla hän voi hankkia tarvitsemansa tuen ja palvelut haluamallaan tavalla.

Terveysasemapalvelujen osalta kokeilua ei laajenneta, vaan sitä jatketaan suunnitellusti pääosin Kaukajärven, Linnainmaan, Hervannan ja Tammelakeskuksen terveysasemien piiriin kuuluvilla postinumeroalueilla 33530 ja 33710.

Suun terveydenhuollon ja henkilökohtaisen budjetin kokeilut on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä useamman pirkanmaalaisen kunnan kanssa. Tampere toimisi molemmissa kokeiluissa isäntäkuntana. Kokeilun laajennukset on tarkoitus toteuttaa niin, että ne voidaan yhdistää maakunnallisiin pilotteihin vuoden 2018 aikana.

Suun terveydenhuollon laajentumissuunnitelmaa ovat olleet laatimassa Tampere, Lempäälä, Pirkkala, Nokia ja Valkeakoski. Näiden kuntien lisäksi henkilökohtaisen budjetin suunnittelussa ovat olleet Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamalan yhteistoiminta-alue ja Ylöjärvi.

 

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>