Uutiset

Postilaatikkomurtoja Pirkanmaalla

today10.11.2017

share close

Pirkanmaalla on viime päivien aikana murtauduttu Postin keltaisiin postilaatikoihin ainakin Tampereella ja Pirkkalassa, tiedottaa Sisä-Suomen poliisi. Tampereella on tunkeuduttu ainakin Jokipohjantie 16 ja Koivistontie 10 osoitteissa sekä Pirkkalassa Kenkätie 2 osoitteessa, 8.-9.11.2017.

Kyseessä ei ilmeisestikään ole pelkkä ilkivalta, sillä poliisi pitää ilmeisenä, että laatikoista on anastettu Postin kuljetettavaksi jätettyä postia. Aikaisempiin rikoksiin perustuen Postin postilaatikoita murretaan rikollisryhmittymien toimesta ja postien joukosta valikoidaan laskuja, joihin saajan pankkitilinumero vaihdetaan ja lasku toimitetaan vastaanottajalle. Kun laskunsaaja maksaa laskun, siirtyvät varat rikollisten hallinnoimalle tilille, josta varat nostetaan välittömästi.

Kyseistä tekotapaa on käytetty Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla nyt noin kahden vuoden ajan ja rikoshyötyä on saavutettu satoja tuhansia euroja. Laskuissa laskuttajat ovat yrityksiä, mutta maksajat ovat olleet joko yrityksiä tai yksityishenkilöitä. Posti ei ole vastannut aiheutuneista vahingoista, vaan vahingot ovat jääneet laskujen maksajille. Poliisi on selvittänyt aiempia rikossarjoja.

Poliisi kehottaa laskun saajia tarkastamaan laskujen tilinumeroita ja siirtymään e-laskutukseen. Oletettavaa on, että muistakin postilaatikoista on anastettu postia, mutta tekoja ei välttämättä ole vielä havaittu.

Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin puhelinvastaajaan, 0800 90022 tai sähköpostilla vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%