Uutiset

Leppäkosken Sähkö: Olemme vihamielisen valtausyrityksen kohteena

Leppäkosken Sähkö: Olemme vihamielisen valtausyrityksen kohteena

Energia-alan yritys Leppäkosken Sähkö Oy:n osakkeenomistajia on hiljattain lähestytty espoolaisen pääomasijoittaja Gerakon toimesta. Gerako on pyytänyt Leppäkosken Sähkön osakkeenomistajilta valtakirjaa 31.12.2018 loppuun saakka.

Pääomasijoittajatahon epäillään valtakirjojen suomin valtuuksin pyrkivän hankkimaan riittävä äänivalta yhtiössä, jotta valtaaja pystyisi vaihtamaan yhtiön hallituksen mieleisekseen. Leppäkosken Sähkön tiedotteen mukaan valtaajien tavoitteena on pikavoittojen toivossa pilkkoa yhtiö ja myydä sen liiketoiminta osissa.

Leppäkosken Sähkön ”vihamieliseksi valtaajaksi” luonnehtima Gerako on osakkeenomistajille lähettämässään kirjeessä esittänyt voimakkaita moitteita paikallisen energiayhtiön johtoa kohtaan sekä tehnyt väitteissään suoranaisia asiavirheitä, kerrotaan Leppäkosken Sähkön medialle lähettämässä tiedotteessa.

Leppäkosken Sähkö on lähettänyt 16.11. omistajille tiedotteen jossa se oikaisee Gerakon kirjeen asiavirheitä. Yhtiö kehottaa osakkeenomistajiaan ilmoittautumaan yhtiökokoukseen tai valtuuttamaan yhtiön johdon luottamusta nauttivan edustajan käyttämään valtaa puolestaan ja näin pysäyttämään käynnissä olevan valtausyrityksen.

”Leppäkosken Sähkö on pitkälti asiakkaiden omistama, kohta 100-vuotias energiayhtiö, joka on alueen merkittävä työllistäjä ja elinvoiman tuoja. Ikaalisten Parkanon Puhelin Oy paikallisena suurena osakkeenomistajana pitää tärkeänä, ettei yhtiötä päästetä pääomasijoittajien valtaamaksi. Yhtiössä on yhtiöjärjestykseen kirjattu, omistajien päättämä omistajapolitiikka, jota noudattamalla yhtiön jatkuvuus, paikallisuus ja elinvoima alueella voidaan turvata”- kommentoi Ikaalisten Parkanon Puhelin Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kulovuori valtausyritystä.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>