Uutiset

Maanantaina on Lapsen oikeuksien päivä

Maanantaina on Lapsen oikeuksien päivä

Tänään maanantaina vietetään kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää. Tämän vuoden teemana on yhdenvertaisuus. Päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen kunniaksi. Sopimus on maailman laajimmin ratifioitu YK:n ihmisoikeussopimus. Suomessa sopimus tuli voimaan vuonna 1991.

Teemapäivään liittyen yli tuhat sosiaalialan työtekijää ja opiskelijaa vetoaa päättäjiin lastensuojelun kestämättömän tilanteen parantamiseksi. Allekirjoittajien mukaan yhtä sosiaalityöntekijää kohden voi olla enimmillään jopa 80 lapsiasiakasta. Allekirjoittajat toteavat, että kiire ja kuormitus näkyvät liikaa lastensuojelun arjessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>